Magyarbólyi Óvoda

Alapítványunk sikeresen vett részt az OVB Pályázati Programban, melynek eredményeként támogatást nyújtott a Magyarbólyi Óvoda udvari játékainak cseréjéhez.

 

Beszámoló a Pályázati Program megvalósításáról:

Támogatott szervezet: „Játszani kéne újra” Közhasznú Alapítvány

Támogatott cél: Magyarbólyi Óvoda udvari játékainak cseréjéhez anyagi forrás biztosítása

 

 

Az OVB Pályázati Program keretében az OVB Vermögensberatung Kft. ( 1043. Budapest, Lórántffy Zsuzsanna 15/b. ) és a Real Budget Kft. ( 7621. Pécs, Citrom u. 2-6. ) 350.000-350.000,-Ft, összesen 700.000,-Ft támogatást nyújtott a „Játszani kéne újra” Közhasznú Alapítványnak azzal a meghatározott feltétellel, hogy segítse a Magyarbólyi Óvoda udvari játékainak cseréjét.

 

Az Alapítvány fő területe szociális és gyermekjóléti tevékenység, családsegítés. Célja, hogy megkeresse, felmérje azokat a helyeket, ahol nagy szükség van a segítségre, és összefogja, koordinálja, a rászorulók felé irányítsa a segítő kezeket.

Működésének megkezdése óta – anyagi lehetőségeihez mérten – támogatta egy fogyatékkal élők nappali ellátását biztosító intézmény eszköz-vásárlását, jubileumi rendezvényét, valamint családsegítő szolgálat által szervezett családi napokat. Az OVB Vermögensberatung Kft. 450.000,-Ft-os juttatásának köszönhetően családok átmeneti otthonának is segíthetett, udvari szabadidős hely kialakításával.

 

Az alapítványi cél megvalósulásának – a gazdasági és a civil szféra összefogásának a rászoruló gyermekek érdekében – ismételten jó példája jelen Pályázati Program.

 

 

 

A Magyarbólyi Óvoda 50 férőhelyes intézmény, jelenleg 41 kisgyermek veszi igénybe szolgáltatásait, akik a környező 5 településről érkeznek naponta. A gyerekek több, mint harmada hátrányos helyzetű, ezért különösen fontos, hogy az óvodai gondozás, fejlesztés lehetőséget nyújtson a kicsiknek a felzárkóztatásban, a társadalmi beilleszkedésben. Ebben kiemelkedő szerepet játszanak az udvari játékok, intenzívebb, differenciáltabb mozgásra, közösségi szerepvállalásra ösztönözve a gyerekeket.

Az óvoda épületét 1931-ben kezdték építeni a világháborúban elesett hősök emlékére, mint „Kisdedóvó”. Jelentősebb felújításra 2010-ben került sor, szigeteléssel, nyílászáró és tetőszerkezet cserével. Az udvar rendezése – anyagi okok miatt – elmaradt, így az ovisoknak meglehetősen elhasználódott játékok álltak rendelkezésre a szabadidős programokhoz.

Az OVB Vermögensberatung Kft. és a Real Budget Kft. – Alapítványon keresztül történő – felajánlását az intézményvezető és a település polgármestere nagy örömmel fogadta, megköszönve a lehetőséget, hogy a felújított épülethez színvonalas játszóteret alakíthatnak ki az udvaron.

Képek