Árvácska Átmeneti Otthon

Alapítványunk 2013. május hónapban - az OVB Vermögensberatung Kft célszerinti juttatásának köszönhetően – 450.000,-Ft támogatást nyújtott a teveli „Árvácska” Átmeneti Otthonnak.

A 12 férőhelyes intézményt 2006-ban alapított

a a Tolna megyei „Völgység” 21 települése, az átmenetileg krízis helyzetbe került, lakhatási problémákkal, anyagi nehézségekkel küzdő, családon belüli erőszak elől menekülő otthontalanná vált családok számára.

Az otthon az életvitelszerű tartózkodás lehetőségét, családsegítői, pszichológiai tanácsadást biztosít az ellátottainak, továbbá segítséget nyújt abban, hogy újra helyet találjanak a „kinti” életben. Az itt lakók életteréül szolgál egy-egy önálló szoba, valamint közös konyha, szociális helyiségek, illetve az épülethez tartozó tágas udvar, ahol a családok szabadidejüket tölthetik.

Alapítványi támogatásunkból – hinta, homokozó, tetőszerkezettel ellátott asztal, pad vásárlásával - egy közösségi teret alakított ki az intézmény az udvaron, hogy a megszépült környezetben otthonosabban érezhessék magukat az otthon, játék, udvar nélkül maradt gyermekek és szülők.

A közösségi tér átadására – ünnepélyes keretek között – 2013. május 31-én került sor. Az ünnepségen részt vett az adományozó Kft. ügyvezető igazgatója, valamint több munkatársa is. Tanúi lehettek annak a nagy örömnek, amellyel a kis lakók birtokba vették az udvari játékokat. Megbizonyosodhattak arról, hogy pénzügyi támogatásuk jó célt szolgál, maradandóan segíti a rászorult családokat.

Alapítványunk, valamint az „Árvácska” Átmeneti Otthon lakói nevében ezúton is köszönjük az adományt!

Várjuk a további juttatásokat azoktól a magán vagy jogi személyektől, akik hasonló támogatásokban szerepet vállalnának.

Képek