2016 december

2016. december:
 
Alapítványunk az elmúlt évekhez hasonlóan, ebben az évben is – természetbeni és pénzbeli juttatásokkal – segítette rászorult családok karácsonyi ünnepét.
 
Kisgyermekes hátrányos helyzetű családok kaptak csomagot a Télapótól a bonyhádi családgondozók által rendezett „Mikulás napon”, melyet 50.000,-Ft-tal támogatott Alapítványunk. A csomagok átvétele mellett a gyerekek a családgondozókkal együtt karácsonyi díszeket készítettek, miközben szüleik a ruha és játék adományokból válogathattak.
 
A rászorult gyermekek mellett – alapítványi célkitűzésünknek megfelelően – fogyatékkal élők számára is nyújtottunk támogatást. A testi vagy szellemi fogyatékossággal élők gondozását, foglalkoztatását biztosító, bonyhádi székhelyű nappali intézmény ellátottainak karácsonyi ünnepségéhez, illetve egy többnapos, erdei iskolai foglalkoztató kiránduláshoz 300.000,-Ft-tal járultunk hozzá.
 
 A karácsonyi ünnepség hangulatát fokozta a meghívott bűvész műsora, aki már egy korábbi alkalommal is elbűvölte az intézmény ellátottjait. Meglepetés volt, hogy ismét megjelent „Gyuri bácsi” és különböző trükkökkel, a résztvevők bevonásával a bűvészet világába, feledtetett minden gondot, problémát. Mindannyian nagy élményként élték meg ezeket a pillanatokat.
 
A lengyeli Anna fürdőnél - egy csodálatos erdei környezetben lévő kirándulóhelyen -megvalósuló foglalkoztató kirándulásra majd a következő év tavaszán kerül sor, melynek egyeztetése folyamatban van. A megrendelés lehetőségét pénzbeli támogatásunk biztosította. Reméljük, felejthetetlen lesz számukra az itt töltött egy-két nap, sikerül az intézménynek – alapítványunk segítségével – nagy örömet szerezni olyan embereknek, akik közül többen még sohasem részesülhettek - szállodai körülményeknek megfelelő – ellátásban, ahol a foglalkoztatásuk, és egyben szórakoztatásuk a cél.
 
Betegségükanyagi helyzetük folytán rászorultak karácsonyi kiadásaihoz is hozzájárultunk, összesen 100.000,-Ft összegben. A pénzbeli támogatás elosztására a helyi Mozgássérült Egyesület javaslata alapján került sor, helyismeretükre, szakmai tapasztalatukra támaszkodva.
 
Alapítványunk köszönetet mond mindazoknak, akik adományaikkal, adójuk 1 %-ának felajánlásával segítő kezet nyújtottak azoknak a gyerekeknek, fogyatékkal élőknek, beteg embereknek, akiknek – ilyen módon – szebbé tehettük karácsonyát!