2013 Karácsony

Alapítványunknak – magánszemélyek és vállalkozók támogatásai által – lehetősége nyílt hátrányos helyzetű gyermekek, fogyatékkal élők, rászorult családok karácsonyi megajándékozására.

Pénzbeli és természetbeni juttatásaink – alapítói célkitűzéseinknek megfelelően – segítettek ünnepi hangulatot teremteni ott, ahol elfelejtettek „játszani”. Ott, ahol nem telik ajándékokra, ott, ahol nincs otthon, ott, ahol a karácsony meghitt ünnepét betegség árnyékolja be.

Az alábbi adományainknak, elsősorban a törődésnek és az odafigyelésnek köszönhetően gyerekek „újra játszottak”, bánatos arcok felderültek:

A családi fészek melegét nélkülöző teveli „Árvácska” Családok Átmeneti Otthona   lakóinak tartós élelmiszert, ágyneműt, takarókat vásárolt az intézmény a részükre átutalt 50.000,-Ft-ból. A napi megélhetéshez szükséges dolgok mellett – a kicsik legnagyobb örömére – a játék sem maradhatott el a karácsonyfa alól.

Kedves műsorral köszönték meg, hogy rájuk is gondoltak. Árvácska 1

 

A testi vagy szellemi fogyatékossággal élők gondozását, foglalkoztatását biztosító, bonyhádi székhelyű „Együtt 1 másért” Nappali Intézménynek nyújtott 70.000,-Ft támogatásból - karácsonyi meglepetésként - egy pécsi kiránduláson vehettek részt az ellátottak.

A Zsolnay Negyed planetáriumában ismerkedhettek a csillagok világával. Odaadó csodálattal nézték a távoli messzeséget. Nem kevésbé bűvölte el őket az interaktív játékterem varázsa, ahol magával ragadta őket az önfeledt játék öröme.

Mindannyian jól érezték magukat, felejthetetlen élményt nyújtott számukra ez a nap. 

Pécs 1

 

A karácsonyi meglepetés mellett, az alapítványi támogatásból fedezte az intézmény a Zalakerámiától kapott járólapok szállítási költségét, amellyel hozzájárultunk a foglalkoztató helyiségük felújításához.

A hátrányos helyzetű gyermekek részére – a bonyhádi Családsegítő Szolgálat által – szervezett „játszónap” sikerét segítette Alapítványunk a gyerekek megvendégelésével, megajándékozásával. Az ünnepi hangulat feledtette a szociális problémákat.

A Családsegítő Szolgálat javaslata alapján olyan családok számára nyújtott – 20-30.000,-Ft-os - támogatást Alapítványunk, ahol anyagi problémák, súlyos betegség nehezítette meg a karácsonyi készülődés napjait.

Karácsony 1

 

Még több kép...